torsdag 15 mars 2012

Matupplevelser i Reykjavik

Hade glömt hur god maten här på Island är. I går åt vi lunch på en vegetarisk restaurang (Grænn Kostur) som serverade endast sk raw food (alltså vegemat som tillreds i temperatur under 41'C). Det som förvånade mig kanske mest var att trots att matportionen var enorm orkade jag äta upp allt och kände mig inte alls övergödd efteråt.
Sedan hade vi middag på Fish Company på Vesturgötu 2A. Jag åt något som hette "N-Zealand Pear" och det var bara så himmelskt gott eller vad tycks om: rosemary fried BLUE LING with baked & fried shallot, white chocolate cream, soft parsnip & burnt rosemary butter vinaigrette dressing!
Och idag blev det lunch på Happ som också är en vegerestaurang. Åt en enkel sallad som var så otroligt god på grund av råvarorna och en spännande cashewnötröra som hörde till.
Dagens middag åtnjuter vi på LAVA som är restaurangen vid Blue Lagoon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar